11 Μαΐου 2011

Η εποχή της στάχτης, του Χόρχε Βόλπι

Η εποχή της στάχτης
 
μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς
 
648 σελ.
ISBN 978-960-410-632-5
Τιμή € 22,00

Στον ίλιγγο της Ιστορίας, τα πεπρωμένα τριών γυναικών διασταυρώνονται.
Η Σοβιετική βιολόγος Ιρίνα Γκράνινα παρακολουθεί την κατάρρευση του κομμουνισμού και μαζί την επανάσταση της κόρης της τής Οξάνα, πρώτου θύματος του θριάμβου του καπιταλισμού. Στην άλλη άκρη του κόσμου, η Τζένιφερ Μουρ, στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι σε διαμάχη με το φιλόδοξο άντρα της και την αδερφή της την Άλισον, το ακριβώς αντίθετό της, ακτιβίστρια που αγωνίζεται ενάντια στην παγκοσμιοποίηση. Τέλος, η Εύα Χαλάς, διάνοια στην πληροφορική, αφοσιώνεται στην ανακάλυψη των μυστικών της νοημοσύνης, ενώ βασανίζεται αδιάκοπα από τις ψυχολογικές μεταπτώσεις της κι από τους πάμπολλους κι όλο και πιο ζηλιάρηδες εραστές της.
Το νέο του έργο του σημαντικού Μεξικανού συγγραφέα, που τιμήθηκε με το βραβείο Biblioteca Breve 1999 για το μυθιστόρημά του "Αναζητώντας τον Κλίνγκσορ" ("Ωκεανίδα" 2001).  

4 Μαΐου 2011

Τρελός, παλαβός και Βέγγος

Τρελλός, παλαβός και Βέγγος
Ένα βιβλίο-λεύκωμα, αφιερωμένο στο μεγάλο πρωταγωνιστή Θανάση Βέγγο: 
Σκηνές και ατάκες από την κινηματογραφική ιστορία του μεγάλου Έλληνα κωμικού

επιμέλεια: Γιώργος Σιούρτης
2010
255 σελ., ISBN 978-960-88329-8-5
Τιμή € 17,87

Ένα βιβλίο - λεύκωμα, τρελό και παλαβό οαν τον αεικίνητο πρωταγωνιστή του, που αφηγείται την κινηματογραφική ιστορία του μεγάλου Έλληνα κωμικού όπως αυτή αποτυπώθηκε μέσα από τις δεκάδες ταινίες του, στις οποίες "έλαμψε" με το ενστικτώδες, αυτοσαρκαστικό και πηγαίο ταλέντο του και το ανατρεπτικό του χιούμορ. Περισσότερες από 200 φωτογραφίες, κωμικοί διάλογοι και ανεπανάληπτες ατάκες, συνθέτουν το κινηματογραφικό πορτρέτο του Θανάση Βέγγου, της "χρυσής εποχής" του ελληνικού σινεμά και πιο συγκεκριμένα της περιόδου 1955-1970, με τρόπο που θαρρείς πως όλα τα στιγμιότυπα ξεπηδούν από μία και μόνη ταινία: Την υπέροχη ταινία της ζωής του!